Història del pa xinès fregit

El pa xinès fregit és molt popular a la Xina, aquests a més de deliciosos té una història interessant que fascina als qui la coneixen. A tot el món s’ha arribat a consumir el pa xinès fregit, però, no tots coneixen la seva interessant història, precisament d’aquesta et donem detalls d’ara endavant.

Llegenda de l’origen del pa xinès fregit

L’origen del pa xinès fregit es remunta al període (220-280dC), conegut com el període dels Tres Regnes. Explica la llegenda que Zhuge Liang un reconegut estratega va arribar al riu Lushui, per a travessar per aquest riu era necessari donar una ofrena, aquesta ofrena havia de ser el cap dels bàrbars que havien estat assassinats.

Però en lloc de donar caps dels bàrbars l’estratega va llançar al riu caps fets de massa i farcides amb carn, des de llavors es van popularitzar aquests pans.

Què és el mantou?

El Mantou també conegut com a pa xinès fregit o brioixos xinesos es prepara sense farciment i són l’acompanyant perfecte per a qualsevol mena de menjar. Aquests poden preparar-se al vapor o fregits, i fins i tot hi ha els qui les preparen a la planxa per a consumir un pa suau per dins i torrat per fora.

Aquest pa també pot ser consumit com a postres, en aquest cas es fa més dolç. Cap al nord de la Xina el pa xinès fregit acompanya els menjars mentre que al sud és consumit com a desdejuni, piscolabis o postres.

És tradicional en algunes famílies xineses preparar mantou per a col·locar-ho en l’altar familiar durant l’Any Nou Xinès.