On menjar en el Barri antic de Figueres

On menjar en el Barri antic de Figueres

A tan sols 20 minutos de la Costa Brava i la frontera amb França, es troba la ciutat de Figueres, capital de la comarca de l’Alt Empordà, un dels destins preferits dels qui volen conèixer l’obra de Salvador Dalí, el gran geni del surrealisme, que va néixer i va viure en aquesta ciutat, a més va dissenyar i va construir un teatre dins del barri antic, que porta per nom Teatre-Museu Dalí.

Figueres compta amb l’estació de l’AVE Figueres-Vilafant, per la qual cosa el viatge des del centre de Barcelona demora només 55 minuts, compta a més amb un bon servei de transport urbà. No obstant això, moltes persones prefereixen recórrer-la a peu per a conèixer i gaudir de totes les belleses que hi ha en el seu barri antic, que localment es coneix com el rovell de l’ou.

Un de les edificacions que s’ha convertit en el centre d’atracció del barri antic és el Teatre – Museu Dalí, un bell edifici decorat pel mateix Dalí, qui es va ocupar fins dels últims detalls, com els ous gegants en la seva teulada i els pans que adornen la seva façana, dins es pot observar una interessant mostra de l’obra del màxim representant del surrealisme.

El barri antic de Figueres amb els seus carrers i places estava protegit per una antiga muralla, els vestigis de la qual són gairebé imperceptibles, si es vol veure alguna cosa d’ella cal seguir el carrer de la muralla i arribar a la plaça de les Patates, allí es troba un tram d’aquesta muralla d’origen medieval.

L’església de Sant Pere és un altre lloc molt atractiu del barri antic de Figueres, aquesta edificació d’estil gòtic se situa molt prop del Teatre – Museu Dalí, des d’allí es pot anar al Museu de la Joguina, és molt fàcil de situar, ja que en la seva entrada hi ha una baldufa gegant.

Una de les coses més interessants del barri antic de Figueres és que és una àmplia zona pràcticament per als vianants, un centre comercial a l’aire lliure, on es troba de tot, recomanem àmpliament anar a menjar al Restaurant Shang Hai, on es pot degustar autèntic menjar xinès.