L’origen de la salsa d’ostres xineses

La salsa d’ostres xinesa va néixer per error, aquest és un dels fets més curiosos de la cuina asiàtica i sorgeix l’any 1888.

I aquest mateix any es donarà origen a l’empresa Lee Kum Kee International Holdings Ltd, una companyia d’aliments que es dedicaria llavors, exclusivament per a la venda d’aquestes salses i que avui comercialitza no només la salsa d’ostres xinesa, sinó moltes altres .

Quin és l’origen de la salsa d’ostres xineses?

Com esmentàvem, la salsa d’ostres xinesa va ser un accident, un error culinari, el seu creador, Lee Kam Sheung estava cuinant una sopa d’ostres, la va deixar a foc lent i se’n va oblidar.

El resultat va ser unes altres que van excedir el seu temps de cocció i només va quedar una salsa fosca, espessa, de textura molt cremosa.

El sabor va agradar al seu creador i d’aquest error, descuit culinari, en va sorgir una salsa que esdevindria un negoci molt productiu. Seguint els consells dels seus familiars, Lee Kam Sheung va perfeccionar la salsa i va començar la seva comercialització.

Va començar a vendre la salsa d’ostres xinesa en quantitats petites, però a mesura que la popularitat d’aquesta salsa augmentava, també ho feia la demanda. L’any 1888 la salsa ja era una marca reconeguda, la seva popularitat va ser tan gran que fins i tot es va convertir en una cosa luxosa, que no qualsevol persona podia permetre’s.

La salsa d’ostres xineses es va convertir en el negoci familiar dels Lee i després de la mort del seu pare, els hereus del negoci van començar a expandir les vendes de la salsa més enllà de les seves fronteres, apoderant-se del mercat nord-americà.

Avui, aquesta salsa forma part de les receptes d’una varietat de plats, que serien impensables preparar sense aquesta salsa.