Història dels rollitos de primavera xinesos

Els rotllets de primavera xinesos s’han convertit en un dels plats típics de la Xina més popularitzats a tot el món, aquests poden comprar-se en gairebé qualsevol lloc i fins i tot preparar-se a casa si se segueix adequadament la recepta original.

Tots els coneixen i en algun moment els han menjat, però, Tenen idea de l’origen d’aquest peculiar plat?

Quin és l’origen dels rotllets de primavera xinesos?

És un plat típic de la Xina, es remunta a l’any 618 – 907 durant la dinastia Tang, en el festival de primavera de l’època els habitants preparaven cardis que després s’emplenaven amb verdures, fruites, salses i carns, aquestes últimes en el cas de les famílies riques.

Durant les dinasties Ming i Quing s’havien millorat les habilitats culinàries i les persones van començar a preparar els mateixos cardis farcits i enrotllats, però ara els fregien. Així van començar a popularitzar-se a la Xina els rotllets de primavera.

La recepta d’aquest exquisit plat típic de la Xina ha passat de generació en generació durant segles.

Quins ingredients es necessiten per a preparar rollitos de primavera xinesos?

La base d’aquesta recepta són els fulls de paper farina, a més es requereix d’ou, carn de porc o pollastre, fideus de soia, pak choi, shitake, ceba tendra, pastanaga, gingebre, salsa de soia lleugera, sucre.

Per descomptat aquesta recepta pot presentar variacions en funció als gustos de qui la prepari. Es poden agregar més vegetals o fins i tot pot excloure’s la carn per complet de la recepta.